Otakut
  • In Finnish
  • In English

WikinOhjeistus

Yleistä

Tällä sivulla ohjeistetaan wikin käytöstä ja sivujen vaatimuksista. Tämä sivu ei vielä sisällä kaikkea tietoa ja on tältä osin työn alla.

Sivut

Sivujen rakenne on tällä hetkellä vapaamuotoinen mutta kuitenkin tarkoitusta palveleva. Tärkein määräys on että merkittävimmät sivut sekä erilaisten yleisten tapahtumien sivujen tulee olla sekä suomeksi että englanniksi. Sivujen eri kieliosiot voi luoda seuraavalla tavalla:

(:if lang fi:)
Suomenkielinen osio
(:ifend:)
(:if lang en:)
Englanninkielinen osio
(:ifend:)

Valitusta kielestä riippuen käyttäjälle näytetään tällöin eri osio sivusta. Näihin osioihin kuulumaton teksti näkyy molemmilla kielillä.

Tapahtumasivut

Tapahtumia koskevat sivut tulee lisätä 'Tulevat tapahtumat' sivun alle, jolloin ne ovat helposti löydettävissä. On tärkeätä muistaa lisätä linkit myös tämän sivun englanninkielisen osion alle. Vastaavasti, tapahtuman jälkeen se tulee siirtää arkistoon 'Menneet tapahtumat' sivun alle. Ideana on säilyttää sivut jolloin tulevien tapahtumien järjestäjät voivat katsoa mallia näistä. Joissakin tapauksissa erityisesti sivujen organisointi-osiot voivat sisältää hyödyllistä tietoa ja ajatuksia.

AAR eli After Action Report

Tapahtumien jälkeen, niiden wikisivujen yläosaan voi lisätä erityisen AAR-osion, jossa voi kommentoida tapahtuman onnistumista, ongelmia ja mitä on tarpeen parantaa. Tämä auttaa tulevien tapahtumien järjestämisessä, erityisesti organisaattorin vaihtuessa.

Muistilistat

Mikäli tapahtumasta opittiin jotakin yleisesti hyödyllistä tai esimerkiksi tilasta löydettiin 'ominaisuus', kannattaa asiasta mainita organisaattorin muistilistoissa.

Wikin hyödyllisiä ominaisuuksia

Upload ja kuvat

Komennolla:

Attach:tiedostonnimi.pääte

Voi liittää kuvia tai tiedostoja sivuille. Komento luo sivulle linkin erilliselle upload-sivulle, jonka kautta tiedoston voi siirtää palvelimelle, mikäli tiedostoa ei ole jo olemassa. Olemassaolevia kuvia hyödynnetään saman komennon avulla. Lista olemassaolevista tiedostoista löytyy wikin osiosta 'mut resurssit'.


Kuvien kokoa voi muokata määritteillä, esim:
%width=550px% Attach:Kuva.jpg

Kommentointi

Komento:

(:pmform comments:)

Tämä lisää haluttuun kohtaan sivua kommenttiboksin ja tämän alapuolelle annetut kommentit. Kätevä tapa kerätä tietoa käyttäjiltä yksinkertaisesti.